Γαλατόπιτα Αγιωργίτικη (Δομοκού) !

 



Η ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΝΙΚΗΣ

Από τον Άη-Γιώργη του Δομοκού


Υλικά


2 λίτρα γάλα φρέσκο, 2-3 αυγά, αλεύρι, 1 ποτήρι νερού ζάχαρη, βούτυρο ( παλαιότερα χρησιμοποιούνταν χοιρινό λίπος ), κανέλα, 4 φύλλα χωριάτικα


Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα (κουρκούτι).

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα. Απλώνουμε την γέμιση και τελειώνοντας γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα (δημιουργούμε «κόθρο»).


Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Περιχύνουμε με ζάχαρη και κανέλα.


Ευχαριστούμε την κ. Νίκη Καρέλη για την ευγενική της προσφορά.





Post a Comment

Προσθέστε το σχόλιό σας!
Τα σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη